четвер, 20 січня 2011 11:57

Працівник банку вкрав 70 тисяч гривень

Працівник банку вкрав 70 тисяч гривень

У райцентрі Тростянець на Вінниччині працівник місцевого відділення "Приватбанку" 30-річний Андрій знімав гроші з кредиток своїх клієнтів. Із картки Галини Косюк украв 3970 грн. Із кредитки Ніни Мисько — 3680 грн.

— Він переоформляв документи, щоби подовжити термін дії кредиток. Клієнт приходив закрити картку, а банківський працівник цього не робив. Починав нею користуватися, — пояснює Анатолій Швець, старший слідчий Тростянецької прокуратури. — Спочатку перекидав гроші з однієї картки на іншу — перекривав борги. Потім чи вже так не виходило. Людям, які давним-давно забули про кредити, почали приходити з банку есемески про борги.

— Рік тому погасила кредит, — розповідає тростянчанка Тетяна. — А тут повідомлення, що маю внести обов'язковий платіж. Звернулася до служби безпеки банку, почалися перевірки.

— Під час обшуку в підозрюваного вдома знайшли чужі кредитки. Протягом 2009–2010 років він зняв 70 тисяч гривень, — розповідає Валерій Темрієнко із райвідділу міліції.

Працівника банку затримали на три доби, але відпустили на підписку про невиїзд. Андрій намагається повернути гроші.

Гроші витрачав на таксі. Любив посидіти у барі. Купив два мобільні телефони, одяг.

Директор "ОТП банку" Богдан Ропотілов радить людям, які планують закрити кредитку, спочатку подзвонити на гарячу телефонну лінію і заблокувати картку. Працівник банку має розрізати здану картку і видати документ про її закриття.

Зараз ви читаєте новину «Працівник банку вкрав 70 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути