середа, 13 жовтня 2010 00:17

Поїзд роздавив 41 людину


Щонайменше 41 людина загинула і 10 скалічилися під час аварії вранці 12 жовтня під містом Марганець Дніпропетровської області. На залізничному переїзді електропоїзд врізався у мікроавтобус "Еталон".

Автобус курсує за маршрутом Міська поліклініка — село Городище. 56-річний водій віз 49 пасажирів. У салоні було троє дітей. О 9.25 маршрутка під'їхала до залізничного переїзду в селі Максимівка Нікопольського району. Горів заборонний сигнал світлофора — наближався маневровий локомотив.

— Об'єктивних причин для аварійної ситуації не було: видимість на ділянці відмінна, справно працювало світло- і звукова сигналізація, — каже міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, 35 років. — Водій зупинився біля переїзду, вийшов, постояв деякий час, а потім сів за кермо й почав виїжджати.

Пасажири кричали. Але водій не реагував. Двоє встигли вискочити із салону. У мікроавтобус в'їхав локомотив.

— Автобус почав виїжджати на переїзд тоді, коли до локомотива було метрів 15–20, — зазначають в "Укрзалізниці". Локомотив загальмувати не встиг.

— Врізався в маршрутку на повній швидкості, — каже 37-річний Олег із Марганця. — Її протягнуло метрів 300. Зім'яло, як гармошку.

Поряд із переїздом — приватні будинки. На шум люди повибігали з хат. Дорогу перекрили. Приїхали рятувальники, міліціонери, лікарі. 11 людей відвезли до лікарні в Марганець. Серед них — машиніст поїзду.

— Багато важкотравмованих, — каже секретарка в приймальні головлікаря. — У більшості купа переломів, ушкодження внутрішніх органів. Двоє постраждалих померли в реанімації. Щодо інших лікарі не беруться щось прогнозувати.

— У нас безлад. Водії курять за рульом, дим в очі йде, балакають по мобілці, правила ігнорують. Людей нагрібають скільки влізе. — вважає Олег із Марганця.

На місце аварії приїхав перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Президент Віктор Янукович оголосив 13 жовтня Днем жалоби.

2 червня 2005 року на переїзді перегону Сарата-Арциз в Одеській області загинули 14 пасажирів автобуса, який зупинився на рейках і був збитий поїздом.

14 лютого торік автобус Тернопіль—Скоморохи зіткнувся з потягом на залізничному переїзді поблизу села Прошова Тернопільського району. Шестеро людей загинули, 14 потрапили в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд роздавив 41 людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути