пʼятниця, 24 березня 2017 00:20

Порушення правил дорожнього руху записуватимуть на відео

Для впровадження в Україні системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху необхідно $1 млрд — майже 27 млрд грн. Міністерство внутрішніх справ запускатиме цей механізм ­поступово. Розроблять систему стягнення коштів із порушників та оскарження штрафів.

— Охочих вкласти кошти у проект — чимало. Приватні компанії хочуть на цьому заробити, бо отримуватимуть відсотки відрахувань від штрафів, — каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 53 роки. В уряді представляє "Народний фронт". — Думаю, до реалізації проекту залучимо велику міжнародну банківську установу. Вони порадять, як вибрати оптимального інвестора й отримати найкращі умови, які діють у західних країнах.

Близько року тому ми запустили тестову відеофіксацію в чотирьох точках України. Виявили жахливу кількість порушень. Якщо система запрацює по всій країні — буде до п'яти тисяч таких точок. І коли громадяни платитимуть штрафи, не потрібно буде давати кошти міністерству із державного бюджету. Нам вистачатиме грошей для розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Порушення правил дорожнього руху записуватимуть на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути