пʼятниця, 01 червня 2018 00:00

Порошенко купив комікс про боротьбу з корупцією

На восьмому Міжнародному ярмарку "Книжковий Арсенал" президент 52-річний Петро Порошенко купив перший український комікс про боротьбу з корупцією "Хроніки Аптауна". Захід відкрили 30 травня у столичному "Мистецькому Арсеналі". Книжки представили майже 150 українських та іноземних видавництв.

Також Порошенко купив роман журналіста Андрія Цаплієнка "Стіна", книжку "Франческа" Доржа Бату, кілька поетичних збірок, історичне дослідження про Симона Петлюру, Ярослава Мудрого, Івана Мазепу, промови Вацлава Гавела й "Нотатки мобілізованого" Назара Розлуцького.

Найбільше відвідувачів першого дня — навколо стенду "Видавництва Старого Лева".

— Український переклад "Чоловіка на ім'я Уве" Фредеріка Бакмана чекала півроку, — каже продавщиці волонтерка 19-річна Марія Барух. — Не хотіла в російському читати. Від попередньої книжки автора в захваті.

У кінці зали презентують переклад книжки "Червоний голод. Війна Сталіна з Україною" американки Енн Епплбаум, 53 роки.

— Спочатку збирала свідчення про голод 1932–1933 років, — розповідає Епплбаум. — Радянська влада хотіла подавити дух українців. Голодом змушували поводитися не по-людськи. Сталін боявся Україну. Бачив народ, який боротиметься за незалежність будь-якою ціною. Війна на Донбасі — це продовження подій 1930-х. Росія дуже вас боїться.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко купив комікс про боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути