четвер, 06 серпня 2009 08:03

Подружжя двірників Заверюх загинуло під колесами "шевроле"

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Розбитий легковик ”Шевроле Лачетті” біля будинку №85 на вулиці Соборній у центрі Вінниці. Молоді водій разом із пасажиром відпочивали півночі у місцевому ресторані грузинської кухні ”Тифліс”
Розбитий легковик ”Шевроле Лачетті” біля будинку №85 на вулиці Соборній у центрі Вінниці. Молоді водій разом із пасажиром відпочивали півночі у місцевому ресторані грузинської кухні ”Тифліс”

2 серпня о 5.00 на розі вінницьких вулиць Соборної і Театральної "Шевроле Лачетті" збило двох людей. 60-річна Марія та 63-річний Анатолій Завірюхи загинули на місці.

— Машина летіла 150–170 кілометрів на годину, — розповідає свідок 40-річний Валерій, прізвища не називає. — Їхали з боку Хмельницького шосе. Перед заїздом на Соборну сигналили, фарами блимали, щоб їх усі пропускали. Видно, не вписалися в поворот. "Шевроле" кидало в різні боки. По трамвайним рейкам виїхали на зустрічну смугу.

На зустріч "шевроле" їхали "жигулі".

— Водій "жигуля" так злякався, що заїхав на тротуар, аби не стукнутися з ними, — продовжує Валерій. — "Шевроле" спробувало вийти на свою смугу, але не вписалося. Довбанулося об бордюр, потім у дерево.

— Він пролетів ще метрів 10–15 тротуаром, — пригадує свідок. — А там стояли чоловік із жінкою. Жінка була в оранжевій накидці, як у двірників.

Анатолія Завірюху відкинуло на кілька метрів убік. Дружина Марія зачепилася за бампер чорного "Шевроле", автівка переїхала через неї.

— Машину зупинив каштан перед входом у будинок, — додає Валерій. — Рятувати не було кого. Голова в жінки була пробита, пульсу не було. Чоловіка побачив пізніше. Він також не дихав.  

Зі слів свідка, спершу з автівки вийшов скривавлений молодий водій. На передньому сидінні сидів пасажир.

— Водій побіг униз Театральною, а за кілька хвилин повернувся, — зауважує Валерій. — Другий прийшов до тями. Так вони вдвох утекли під арки між домами у двори. Я спочатку хотів за ними рванути. Та побачив, що один забрав із салону щось схоже на пістолет. Тому не ризикнув.

Незадовго до аварії винуватців бачили в цілодобовому ресторані на вул. Театральній.

— Так, сиділи в нас за барною стійкою ті хлопці, — кажуть у ресторані. — Випивали, пішли під ранок.

— Із машини залишився лише фарш. Матюкалися, коли уходили, що "шевроле" не їхнє. Пацанам повезло, що не перекинулися та залишилися живі, — зауважує Валерій.

Близько 11.00 того дня міліція розшукала за номерними знакам власника "шевроле" — 22-річного студента Вінницького аграрного університету. Він має травми, перебуває в лікарні.

— За свідченнями учасників аварії, за кермом сидів знайомий власника, 24-річний непрацюючий, який нині живе в Києві, — повідомили "ГПУ" в прес-центрі ДАІ Вінниччини. — Хлопця затримали того ж дня в місті Могилів-Подільському. Хотів перетнути кордон України та Молдови.

Загибла Марія Завірюха того ранку прийшла на вул. Соборну по роботі. Вона працювала двірником шляхової служби "Терція". Чоловік Анатолій допомагав їй. Подружжя прожило разом 38 років. Залишився син, 22-річний Олександр, інвалід І групи та 34-річна донька Лариса.

— Теща з тестем були золотими людьми, — розповідає Василь, зять Заверюх. — Усім допомагали. Ходили до церкви адвентистів сьомого дня. Від родин хлопців, що їх збили, ми отримали допомогу на поховання.

Марію та Анатолія Заверюхів поховали на приміському цвинтарі біля села Лука-Мелешківська.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя двірників Заверюх загинуло під колесами "шевроле"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути