пʼятниця, 26 березня 2010 07:09

Подорожчали протизаплідні препарати

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У понеділок, 22 березня, до вікна аптеки "Доброго здоров"я" на просп. Юності у Вінниці, підходить молода місцева жителька. Запитує протизаплідні таблетки "Джаз".

— Ого, як подорожчали! Аж на 25 гривень, — каже. Називається Ілоною. — Минулого місяця цей же препарат коштував 109 гривень. А тепер — 134.

— То ж вийшов указ нового президента, що ціну на протівозачаточні треба підняти в три рази, — сміється подруга, яка стоїть поруч. В аптеці людно.

— Ви не смійтеся, але нова партія цього препарату прийшла ще дорожчою — по 140 гривень. Тому раджу вам брати одразу кілька упаковок, — каже аптекарка.— Скоро й презервативи подорожчають. Упаковка буде не менше 12 гривень.

— Це що, таким чином рождаємость піднімають? — дивується Ілона. — Хоча новий президент пообіцяв збільшити кількість населення до 52 мільйонів. То вирішив ціну на протівозачаточні підвищити.

— Насправді вартість залежить від виробника, — пояснює Вікторія Шевченко, 30 років, власниця аптеки на Хмельницькому шосе у Вінниці. — Протизаплідні й справді подорожчали, бо їх завозять в основному з-за кордону. Виробникам дорожче обходиться сировина. Вони підняли ціну препарату, зросли й витрати на доставку. Тому засоби подорожчали в середньому на 15-20 відсотків. Те саме стосуватиметься презервативів.

В обласному управлінні контролю за цінами повідомили, що вартість протизаплідних засобів держава не контролює. Тому вони можуть дорожчати.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчали протизаплідні препарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути