вівторок, 28 листопада 2017 06:35

Подали у суд на магазин із російськомовною продавщицею

Позов проти супермаркету АТБ подали жителі міста Ватутіне на Черкащині — Петро Гогунець та Євген Підцерковний. Продавщиця магазину Олена Нікуліна відмовляється обслуговувати клієнтів українською мовою.

— Раз підійшов до її каси, а вона обслуговує мене російською. Каже, не хочу чути ворожої мови. Попросив перейти на державну. Відмовилася. Сказала, що не розуміє української, — говорить Петро Гогунець. — Коли назвала суму до сплати, я відповів, що не розумію російської. В ситуацію втрутився охоронець. Переклав усе українською. Але дівчина не зробила висновків. Продовжує обслуговувати російською. Умисно прошу всіх родичів і знайомих іти до неї на касу. Коли чує українську — швидко встає і йде. А замість неї сідає інша працівниця, яка говорить нашою мовою. Нечувано, що жінка принципово не бажає вивчити навіть кілька фраз українською.

Звертався до керівництва супермаркету в Дніпрі. Писав і в Черкаський комітет захисту прав споживачів. Відбулися відпискою. Тому і вирішили подати у суд.

Торік у черкаському "Сільпі" продавець Діана Сапега відмовилася обслуговувати українською Івана Колісника. Попросила охорону вивести його з магазину. Керівництво супермаркету продавщицю звільнило.

Зараз ви читаєте новину «Подали у суд на магазин із російськомовною продавщицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути