Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 00:10

Починається друга хвиля захворюваності на коронавірус

В Україні починається друга хвиля захворюваності на коронавірус. Подібна ситуація в Європі, говорять в уряді.

— Розуміли, що матимемо другу хвилю. Але суттєве збільшення кількості хворих очікували десь у жовтні-листопаді. Передбачали, що це буде поєднано із сезонною епідемією грипу. Так думав і весь світ, — каже міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 44 роки.— Зараз бачимо, що всі країни Європи теж фіксують сплеск кількості інфікованих.

Країна починає готувати до прийому хворих додаткові лікарні.

— Лікарні "другої хвилі" вже розгортаються в деяких областях, — додає Степанов. — Кількість тестувань збільшили в десятки разів. Закуповують апарати штучної вентиляції легень, підводять кисень до ліжок.

Якщо кількість хворих в Україні дійде до двох тисяч щодоби, то щодня від інфекції помиратимуть 40–50 людей, прогнозують у Кабміні. Зараз смертність становить 20–30 осіб.

Вакцина від коронавірусу ще не розроблена. Її вартість — понад $100 млрд прогнозують у Всесвітній організації охорони здоров'я.

На 12 серпня в Україні інфекцію підтвердили у 84 548 людей. Вилікувалися 45 686 осіб, померли — 1970. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 11 308 і 9869 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Починається друга хвиля захворюваності на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути