вівторок, 21 травня 2019 00:50

Почали складати зовнішнє незалежне оцінювання

З 21 травня до 13 червня в Україні проводитимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Розпочнеться тестуванням з математики, ­завершиться хімією.

2019 року на ЗНО винесли 11 предметів. Усього тести складатиме понад 354 тис. осіб. Першим нововведенням є впровадження обов'язкової державної підсумкової атестації у форматі ЗНО з української мови і з математики або історії на вибір. Ці два тести стануть обов'язковими. Ще два предмети абітурієнти обиратимуть самостійно.

Другою новацією стане зміна процедури переведення тестових балів з української мови та літератури. Тепер ураховуватимуть, чи володіє випускник українською, якщо він закінчував школу з викладанням мовою національних меншин, яка не належить до групи слов'янських. Усі бали, які вони наберуть між адаптивним і порогом "склав/не склав", переводитимуть у 100 балів.

Додаткова сесія ЗНО запланована на 26 червня — 12 липня. Видача документів про освіту відбуватиметься 26 і 27 червня.

Із 2021 року буде більше обов'язкових предметів, а тестування з української мови та математики матимуть два рівні складності.

Зараз ви читаєте новину «Почали складати зовнішнє незалежне оцінювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути