пʼятниця, 01 вересня 2017 00:20

Побилися священики Московського і Київського патріархатів

У селі Повча Дубенського району Рівненщини настоятель православної церкви Святої Трійці Московського патріархату Віталій Буга побив священика Київського патріархату Олександра Тимощука. Вибив йому зуб.

— 28 серпня приїхав у село забрати дружину з роботи. Матушка працює там у школі. Чекав на неї в машині, — розповідає Олександр Тимощук. — Підійшов Буга в підряснику і з хрестом на грудях. Почав мене бити. Кров розбризкалася по салону. А він приповідав, що б'є за те, що я хрестив дітей у нього на парафії. Дійсно хрестив, але своїх прихожан. Так само, як і він їздить проводити такий обряд на моїй парафії.

Раніше Віталій Буга неодноразово погрожував ­Тимощуку, говорять у прес-службі Рівненської єпархії Київського патріархату. Представники МП побиття не підтверджують.

— Отець Віталій Буга стояв біля храму. Священик, який їхав на машині, показав йому середній палець, — каже ігумен Герман з Рівненської єпархії МП. — Буга підійшов до автомобіля, а водій схопив його за підрясник і почав тягти на себе. Отець Віталій, імовірно, послизнувся і впав на нього. Вдарили один одного. Може, коли виривався, і зуби зачепив. Єпархіальне керівництво обов'язково покарає отця Віталія, але тільки після з'ясування всіх обставин події. Він розкаявся і просить вибачення.

Обидва священики звернулися із заявами до поліції.

Зараз ви читаєте новину «Побилися священики Московського і Київського патріархатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути