вівторок, 20 лютого 2018 06:25

"По кілька охоронців наймають артисти, які виступають у Москві"

"Возьмем на работу бывших атовцев. Требования: спортивное телосложение, психическая уравновешенность, разрешение на оружие и наличие такового. Обязанности: обеспечение личной безопасности и сопровождение. Зарплата от 20 тысяч гривен". Таке оголошення виставили на сайті столичних вакансій 12 лютого.

— Зараз є великий попит на охоронців. Останні два роки у столиці щомісяця відкривають охоронне бюро. Бо зросла кількість злочинів, — каже 33-річна Лідія Смірнова, співвласниця детективно-охоронного агентства. — Раніше бодигардів наймали лише люди на серйозних посадах. Зараз по місту з охороною їздять навіть міняйли і власники кіосків із шаурмою.

Послуги тілоохоронця за 10 год. коштують від 2 тис. грн. Деякі структури беруть від 500 грн за 1 год. Із січня половина фірм підняли ціни на 20%.

— Серед заможних людей модно мати свою маленьку армію — від 50 до двох тисяч охоронців, — продовжує Лідія. — Наймають 25–35-річних чоловіків із урівноваженою психікою і без кримінального минулого. Треба вміти стріляти. Раніше був попит на двометрових охоронців. Тепер клієнти хочуть, щоб за зростом і статурою вони були схожі на них, не сильно впадали в очі. Наймачі перевіряють чоловіків на детекторі брехні та змушують підписати договір про нерозголошення інформації про особисте життя шефа.

Для дітей наймають охоронців-жінок. Дружини депутатів і бізнесменів із охоронцями їздять у кінотеатр, оперу, по магазинах і в ресторани. Ті часто працюють їхніми водіями й секретарями, підносять одяг, відповідають на дзвінки. Деякі обладнують для охорони спальню поруч. Колега охороняв колишню дружину політика від її чоловіка. Вони розлучилися півроку тому. Але той приходив п'яним і бився. Поліція на її виклики не приїжджала. Побої знімати відмовлялися.

Раніше артисти брали охорону, аби похизуватися. Тепер без неї деякі навіть із гримерки висунутися бояться. По кілька охоронців наймають ті, хто виступає в Москві. Бояться, що з ними захочуть розправитися за це.

Тілоохоронець 38-річний Сергій Борсук із 27 січня по 10 лютого супроводжував у столиці німецького хірурга. Отримує від 8 до 50 тис. грн у місяць.

— После переезда в Киев привык жить без праздников и выходных. За восемь лет работы поменял четырех начальников. Охранял политика, бизнесмена и двух банкиров. Сейчас забочусь о зарубежных клиентах, которые приезжают в командировку, — говорить Сергій. — Іноземці, яких запрошують на роботу до Києва, у список вимог додають охорону. Сюди повернулися "лихі 1990-ті". У січні в Україні сталися 89 умисних убивств. Із них третина — в Києві. Багатьох підривають, калічать, грабують і викрадають, щоб отримати викуп.

Канадця, який приїхав до нареченої-киянки, обчистили біля обмінника. Відібрали тисячу доларів, документи й телефон. Грабують по наводці таксистів, працівників готелів, повій і барменів. Фотограф-білорус вирішив зекономити на житлі. Оселився в жінки, яка здає квартири на вокзалі. Завіз речі. Доки пішов у справах, з квартири винесли ноутбук, фотоапарат і валізу з одягом.

Раніше якщо вбивали охоронця, то шеф забезпечував твою сім'ю. Знайомого Влада застрелили 2009 року на кладовищі, коли супроводжував начальника на похорон друга. Мав куленепробивний жилет, але снайпер попав у голову. Його шеф тоді був співвласником одного зі столичних ринків. Удові купив квартиру, для двох дітей відкрив рахунки в банку. Після замаху втік у Росію. Брат Влада Максим, теж охоронець, після цього боявся найматися до багатих. Влаштувався у ювелірний магазин. Загинув за півроку. Розстріляли під час крадіжки, бо хотів натиснути тривожну кнопку.

Зараз ви читаєте новину «"По кілька охоронців наймають артисти, які виступають у Москві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути