Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 06:05

Пляшку віскі продають за мільйон гривень

Автор: Геннадій Гнип
  Віскі ”Балвені” витримане 50 років
Віскі ”Балвені” витримане 50 років

У супермаркеті "Ле Сільпо" неподалік Бессарабського ринку продають шотландське віскі "Бал­вені" за 1 млн грн. 0,7-літрова пляшка стоїть за склом. Це — найдорожчий алкоголь в Україні. Міцність напою становить 45,4 градуса.

— Відвідувачі фотографуються з пляшкою. Питають, чи не помилилися з ціною. Один зауважив, що стільки коштує квартира в центрі Одеси, — розповідає сомельє Максим Желіба, 24 роки. — Перед виходом на пенсію головний майстер фірми "Бал­вені" Девід Стюарт особисто закоркував хересовий спирт у дві бочки. Через 50 років його розлили в 131 пляшку. Більше такого не буде. Таке віскі купують для колекції чи на подарунок.

Досі найдорожчими віскі в магазині був "Ґленфіддіч" 26-річної витримки за 30 тис. грн і "Макаллан" за 20 тис. Його розлили 21 рік тому. Французькі коньяки пропонують по 60 тис. грн за пляшку, вина — по 119 тис.

Супермаркет "Ле Сільпо" розташований у підвальному поверсі торговельного центру "Мандарин плаза". При вході працює відділ овочів та екзотичних фруктів. Кілограм мангустана коштує 486 грн, лонгану чи лічі — 599 грн, голландські помідори чері — 649 грн. Гриб чорний трюфель продають по 599 грн за 10 г. У рибному відділі копчене філе кликача можна придбати за 243 грн/100 г.

Зараз ви читаєте новину «Пляшку віскі продають за мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути