вівторок, 18 вересня 2012 00:00

Півтори тонни гарячої води можуть залити будинок

Будь-якої миті може розірвати бак для опалення на горищі столичної 12-поверхівки №18г по просп. Гонгадзе. Тоді 1,5 т гарячої води виллються на квартири мешканців, розірвуться батареї, переконана 66-річна Світлана Шувалова, голова житлового кооперативу "Верстат-8".

— Бакові 34 роки. Він працює, аби підтримувати рівень гарячої води в шести будинках навколо, в дитячому садочку та відділку міліції. Позаторік перед Новим роком ємність продірявилася. Заварювали в чотирьох місцях по кілька разів. Система під загрозою. Це ж гаряча вода. Коли включать опалення, вона буде 50-60 градусів. І щілини, які там утворилися, розійдуться, — пояснює Світлана Георгіївна.

Зараз на баку є конденсат, додає. Тобто десь протікає холодна вода.

— Аби не було біди, його потрібно закрити. Існує нова система — безбакова. Таку випробували в столиці. "Київенерго" знає її, в них збереглася проектна документація. Але займатися цим не хочуть. Посилаються на те, що немає грошей. Я бігала, всюди носила листи, аби виділили кошти на заміну. Не дали, проте сказали, що це обійдеться приблизно в 40 тисяч гривень, — уточнює Шувалова.

Усю зиму Світлана Георгіївна зі слюсарями перевіряла, чи не з'явилися дірки в баку. Каже, дійшла до начальника житлово-комунального господарства при райдержадміністрації Миколи Дубовика.

— Він запитав, може, ми своїми силами скинемося. Мешканці готові були дати гроші, але потрібний офіційний лист, кому їх перерахувати. Та його ніхто не дав. Знайшла одного кандидата по мажоритарці. Він пообіцяв допомогти. Тільки має бачити кошторис. Ходила до головного інженера теплових мереж Подільського району. Минув місяць, і він мені нічого не каже. А це все треба зробити до початку опалювального сезону. Бо страшно уявити, що залишиться від будинку, якщо бак розірве. Не дай Бог це станеться взимку під час морозів.

Зараз ви читаєте новину «Півтори тонни гарячої води можуть залити будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути