середа, 13 січня 2010 07:38

Півстолітній парк вирубали в ніч на Різдво

Автор: фото з сайту www.infoporn.org.ua
  Вирізані бригадою лісорубів 50-річні сосни у сквері в столичному районі Дарниця. Біля знищеного парку розташований найбільший у Києві дитячий магазин
Вирізані бригадою лісорубів 50-річні сосни у сквері в столичному районі Дарниця. Біля знищеного парку розташований найбільший у Києві дитячий магазин

— Ми думали, парк розчищають від поламаного гілля. А вони всі сосни позрізали. Зробили нам пустир під вікнами, самі лише пеньки стирчать, — скаржиться киянка 57-річна Олена Симон, яка живе на вул. Малишка на Лівому березі. За новорічні дні бригада лісорубів вирізала біля її будинку N15 сосновий бір, висаджений у 1960-х. Ця подія викликала хвилю обурення серед киян.

Розчищена лісорубами ділянка землі межує із просп. Броварським. Ним у Київ заїжджають машини з боку Чернігова. Поряд розташовані станція метро Дарниця. Місцеві переконані: на місці парку побудують магазини чи офіси.

— Дерева почали валити 30 грудня вранці, — пригадує Олена Симон. — Приїхала бригада молодих із бензопилами, різали стовбури. Хтось із наших викликав міліцію. Лісорубів забрали у відділок. Думали, парк урятували. Але вночі перед Різдвом вони повернулися.

На ранок 7 січня парк знищений. 100 півстолітніх сосен, які росли в тому місці, лежать на землі. Лісоруби поспішали закінчити роботу до ранку — валили дерева просто на ліхтарні стовпи. Міліція претензій до них не має. Кажуть, діяли в рамках закону.

Жителі вул. Малишка хочуть посадити нові дерева на місці зрубаних.

— Це привселюдний плювок міської влади в обличчя кожного киянина. Такого прощати не можна, — переконаний підполковник у відставці 47-річний Василь Крутій із вул. Малишка. — Забудовник, що вирубав дерева, не на тих напав. Років п"ять тому поряд із "Дитячим світом" були масові бійки з компанією, яка зводила будинок на місці дитячого майданчика. Тоді ми відстояли свої права. І цього разу поставимо на місце чергового нахабу.  

Зараз ви читаєте новину «Півстолітній парк вирубали в ніч на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути