середа, 30 березня 2011 05:00

Пісню написали на замовлення податківців

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Пісня про декларування доходів з'явилася в ефірі тернопільської радіостанції "Тон" і на "Вуличному радіо". Виконують її солістки місцевого фольк-гурту "Веселі галичани" — Світлана Бабчук та Ірина Гречко.

— Композицію створили на спеціальне замовлення нашої податкової інспекції, — розповідає Мирослав Бабчук, 49 років, художній керівник "Веселих галичан". — Знайомі, які там працюють, просили.

Пісню назвали "Ой зелене жито, зелене". Виконують її на мотив однойменної народної. Має рядки: "В податкову поспішаймо справно, встигнути б лише до першотравня" та "Працею звеличуючи край, вчасно декларацію подай". Обробку мелодії зробив Бабчук — додав звучання сопілки, ная і цимбалів.

Крім аудіоверсії, має бути і відеоролик для місцевого телебачення.

— Наша праця й так дуже тяжка. А така пісня ще більше психіку нагружає. Хіба під неї можна відпочити? — зауважує голова профспілки підприємців тернопільського Центрального ринку Наталія Шоломейчук, 42 роки. — З другого боку, податківці — такі самі заручники, як і ми. Від них вимагають наповнити бюджет, от вони і нагадують про декларування, як можуть. Проблема зараз не у пісні. Витрати Верховної Ради такі, як дефіцит державного бюджету. Оце треба змінювати. Й апарати чиновників скорочувати. А потім можна пісні про податки складати.

Зараз ви читаєте новину «Пісню написали на замовлення податківців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути