вівторок, 06 грудня 2011 07:15

Письменники складають роман із СМС

Українські письменники почали писати роман у СМС. Ідея належить поету і барду 54-річному Олександрові Смику.

— Вийшов роман Галини Вдовиченко "Бора" про мій дім творчості "Потік Ірва" у Кременці. Вона мені подзвонила, сказала, хоче передати книжку. Приїхала до Тернополя. І в розмові з нею у мене виникла ідея написати новорічний роман у СМС. Одразу скинув їй перше речення: "Я тебе вимріяв першим", — розповідає Олександр Іванович. — Що буде далі — не знаю. Але думаю, що песимістичним він вийти не може.

Структура написання майбутньої книжки проста. Письменники з кожної області України, які захочуть узяти участь у проекті, можуть дописати рядок або два. Жодних обмежень щодо віку чи стажу немає. Задля зручності текст передають електронною поштою.

— Усе побудовано на особистих контактах. Я послав першу есемеску Галині, вона далі —  в Суми Євгенові Положію, — продовжує Смик. — Наскільки я знаю, вже відгукнулися письменники з Харкова і Одеси. Кожен сам вибирає, що писати.

Поет переконаний, що твір удасться завершити до 2012-го.

— Чув, що в інтернеті у нашої майбутньої книжки робоча назва є — "Дубова дупа дикобраза". Не знаю, хто таке придумав. До речі, ми з Галиною Вдовиченко зустрілися на День Свободи, 22 листопада. І хай це просто збіг. Але ж у повітрі все залишається, й енергетика тих людей, що 2004-го вийшли на Майдан, теж. Президент може викреслити це свято. Та свобода — найживіша "істота" з усіх. Заради неї все зазвичай і робиться. Тому символічно, що наш роман зародився цього дня.

Зараз ви читаєте новину «Письменники складають роман із СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути