четвер, 30 грудня 2010 03:45

Після харківських домовленостей Росія не піде на жодні поступки

21 квітня президенти України та Росії — Віктор Янукович і Дмитро Медведєв — підписали в Харкові угоду про подовження на 25 років перебування російського Чорноморського флоту в Севастополі. Він базуватиметься там до 2042 року. Україна ж отримала зменшення ціни на російський газ на $100.

27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду 236 голосами. Під час голосування відбулася бійка із застосуванням яєць, димових шашок і депутатських кулаків.

— Харківські угоди вперше легалізували насильство в Раді. Нещодавнє побоїще сталося тому, що винуватців попередньої бійки не покарали, — вважає Володимир Горбач, 40 років, політолог, аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва. — Якби українська сторона не пішла на таку здачу національних інтересів, нічого страшного не трапилося б. В України була прекрасна переговорна позиція. Було б навіть більше шансів укласти з Росією нову газову угоду Азарова–Путіна, скасувавши угоди Тимошенко. Але нова влада надіялася виторгувати якісь економічні поблажки. Після Харківських угод стало зрозуміло, що Росія більше не піде на жодні поступки.

Зараз ви читаєте новину «Після харківських домовленостей Росія не піде на жодні поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути