Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2019 07:55

Після 8 серпня повернеться спека

Автор: www.facebook.com/Алина Кондратенко
  29 липня столицю накрила потужна злива. Найбільше опадів випало на Правому березі міста. ­Магістральні вулиці стали непроїзні. Залило станції Дорогожичі, Сирець, підземні переходи на метро Дружби народів. Неподалік Шевченківського районного суду перехожий долає затоплений тротуар на надувному єдинорогові
29 липня столицю накрила потужна злива. Найбільше опадів випало на Правому березі міста. ­Магістральні вулиці стали непроїзні. Залило станції Дорогожичі, Сирець, підземні переходи на метро Дружби народів. Неподалік Шевченківського районного суду перехожий долає затоплений тротуар на надувному єдинорогові

Останній місяць літа почався з короткочасних дощів. Вони охопили половину регіонів заходу, півдня, центру та півночі України.

— Дощі не затяжні. Але принесли суттєве похолодання. Вночі на півночі та сході стовпчик термометра знизиться до 9–13 градусів тепла. Вдень сягне максимум 25 градусів. У південних областях — до 29 градусів, — говорить синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 45 років.

4 серпня очікують сильні зливи з грозами, шквальним вітром і градом на Одещині, Херсонщині, Миколаївщині, Вінниччині, Кіровоградщині, Черкащині, Дніпропетровській, Полтавській, а також у західних областях.

— Далі грози поступово перейдуть на Запоріжжя, Луганську та Донецьку області. На решті території почне вияснюватись. І вже наступного тижня буде потепління. Тому про осінь рано говорити. Нею ще й не пахне, хоч і буде прохолодно, — додає синоптик. — Загалом серпень буде теплішим, аніж у попередні роки. Середня температура останнього місяця літа буде на 1,5–2 градуси вище за середні багаторічні значення.

8 серпня майже всю Україну охопить спека. Очікують до 30–35 градусів у всіх регіонах. Тепло протримається до середини серпня.

— Місяць розпочнеться з прохолодної й дощової погоди. Найтепліше на початку серпня буде на півдні — до 34–39 градусів. Спека накриє Одеську, Миколаївську, Херсонську, Дніпропетровську, Запорізьку та Донецьку області, — каже народний синоптик Леонід Горбань.

Наприкінці серпня настане похолодання і прийде осінь. Задощить.

— Вересень буде дощовий і прохолодний. Друга декада мінлива. День-два теплі й погожі дні, і знову день-два холодніші з невеликими опадами, — говорить народний синоптик Володимир Деркач. — Остання десятиденка теж не принесе великого тепла. Але буде комфортно. Двічі порадує бабине літо.

Зараз ви читаєте новину «Після 8 серпня повернеться спека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути