вівторок, 05 жовтня 2010 01:00

Пінчук заплатив за Клінтона 23 гривні

 

"Він мене взяв за руку! А я йому по-нашому сказала: "Спасіба, що ви єсть!" Він тоже мені сказав "спасіба", тільки по-своєму! Подивився прямо в очі. Ой, я німагу, це щастя!" ?" вигукує 52-річна Любов Красюкова в неділю ввечері на пл. Михайлівській. Жінка щойно привіталася за руку із 42-м президентом США Біллом Клінтоном. Він прилетів до Києва на запрошення підприємця Віктора Пінчука. Виступить на акції боротьби зі СНІДом "Битва за майбутнє".

О 17.25 до сцени на Михайлівській площі під'їжджає кортеж із кількох машин. Виходить Білл Клінтон. До нього вибігає Віктор Пінчук, вітається за руку, проводить до сцени.

?" Ти диви, не запізнився. Нашим політикам повчитися б, ?" чути чоловічий голос.

Клінтон хвилину дивиться на заготовлену промову.  Робить крок назад і починає говорити, не підглядаючи в листок.

?" Я вас люблю, ?" вигукує з натовпу жінка. Клінтон усміхається, дякує.

?" Із Криму приїхав спеціально, щоб побачити його, ?" говорить учитель української мови та літератури 23-річний Олексій Жабоєдов. ?" Це історична особа, яка багато досягла в житті.

Часом промову екс-президента переривають оплески.

?" Це злочин у ХХІ столітті для молодої людини ?" померти від СНІДу. Не варто цього робити. Але ви повинні мати бажання пройти тестування. Власне, підтримувати своє здоров'я, ?" каже англійською 64-річний Білл Клінтон. Він закликає всіх зробити аналіз на ВІЛ/СНІД. Розповідає, що проходив його 20 років тому.

Після промови екс-президент 10 хв. говорить із боксером Володимиром Кличком, співачками Наталією Могилевською, Ані Лорак. Потім іде в бік готелю "Інтерконтиненталь". Дорогою вітається за руку майже з кожною людиною біля металевих огорож.


Зранку  в понеділок Клінтон виступав у Дипломатичній академії. У першому ряду сіли американський посол Джон Тефт, екс-міністри закордонних справ Геннадій Удовенко та Анатолій Зленко.

?" Треба створити світ, де буде більше спільної відповідальності, де буде спільне відчуття громади, її спільна користь, ?" каже Клінтон. ?" Тільки так можна подолати такі проблеми, як глобальне потепління або стихійне лихо як землетрус на Гаїті.

Клінтон ходить по сцені, у лівій руці тримає мікрофон, правою жестикулює.

?" Коли я став президентом, то говорив своїм радникам, що Україна й Туреччина впливатимуть на світ ХХІ століття, ?" продовжує. ?" Подивіться мапу, історію. Вам треба бути містком між Сходом та Заходом, але не бар'єром. Загалом, ви рухаєтеся в правильному напрямку, але вам треба буде робити це разом із тими людьми, які живуть поза межами вашої країни.

За годину Клінтон відповідає на сім запитань. Доки говорить, випиває майже півлітра французької мінералки "Евіан".

?" Мене журналісти питали, чи залишаєтесь ви впливовою людиною в Америці, ?" англійською каже Клінтону 79-річний Геннадій Удовенко. ?" Відповідаю ?" безумовно. Але чи не найбільший ваш вплив ?" дружина держсекретар.

?" Ви завжди дивилися у саму точку! ?" Клінтон плескає Удовенка по плечу.

Ополудні Клінтон стоїть біля стійки кав'ярні "Кофе Хауз" на вул. Великій Житомирській. П'є каву американо за 23 грн. Розмовляє з Оленою Пінчук ?" донькою екс-президента Леоніда Кучми. Її чоловік Віктор Пінчук стоїть поруч і розплачується за каву.

Десяток охоронців перекрили вхід до зали.

?" Зачем перекрыли? Опять? ?" із докором каже охоронцям 49-річний Віктор Пінчук.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук заплатив за Клінтона 23 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути