четвер, 14 травня 2009 07:01

Пилипишин збирає голоси проти Черновецького

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Поддерживаю перевыборы. Я не голосовал за Черновецкого. Первое рвение у него было хорошее. Но то, что произошло с бюджетом, ужасно. Если будем стоять в сторонке, ничего не изменится, — переконаний киянин Валентин Фокін, 40 років.

Чоловік із дружиною прийшли минулого четверга на виборчу дільницю N103 на вул. Щербакова, 47в. 10 днів, із 7-го по 17 травня, у Шевченківському районі Києва проводять опитування жителів. Людям пропонують відповісти на три запитання: "Чи підтримуєте референдум, аби висловити Черновецькому недовіру?", "Чи підтримуєте запровадження в столиці платної медицини?", "Чи підтримуєте здорожчання комунальних послуг?".

Ціни на "комуналку" зростуть у червні. Фокін проти цього. Скаржиться, зарплатня через кризу скоротилася втричі, до 1100 грн. Валентин тяжко хворіє останні п"ять років, щопівроку обстежується. Підрахував: за один візит до лікарні віддасть усю зарплату. Тільки рентген коштує 100 грн.

Чергова перевіряє в чоловіка реєстрацію і видає йому три бюлетені — жовтий, рожевий і блакитний, а також конверт. Фокіни голосують. Бюлетені складають у конверт, кидають його до прозорої скриньки.

— Я взагалі-то за Черновецького. Двічі голосувала за нього і не жалкую. Коли щось міняєш, це не завжди добре. Він теж робив для столиці хороше. Ще молодий мужчина, — знизуючи плечима, говорить Наталія Родіонова, 55 років. Додає, що голосувала проти здорожчання комунальних послуг і платної медицини.

Першого дня на дільниці N103 проголосували 39 людей. У районі працюють 105 дільниць. Місцева адміністрація виділила на референдум із власного спецфонду 7200 грн. Цього вистачило лише на бюлетені. Решту витрат покрили громадські організації, які виступають проти Черновецького, повідомили "ГПУ" в прес-службі Шевченківської райдержадміністрації.

Шевченківським районом керує Віктор Пилипишин. Його вважають кандидатом на посаду мера столиці. Загалом у Києві 10 районів.

Зараз ви читаєте новину «Пилипишин збирає голоси проти Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути