вівторок, 09 лютого 2010 07:24

Під"їзд завалився від вибуху

Автор: фото: УНІАН
  Рятувальники розбирають завали на місці вибуху в Орджонікідзе Дніпропетровської області. Під уламками опинилися 14 людей
Рятувальники розбирають завали на місці вибуху в Орджонікідзе Дніпропетровської області. Під уламками опинилися 14 людей

— Близько шостої ранку бахнуло так, що у вікнах задрижало скло. Я не спала, читала книжку. В будинку за 400 метрів від нас обвалився під"їзд. Людей з-під завалів відкопували пожежні, — розповідає 60-річна Олександра Василівна з міста Орджонікідзе Дніпропетровської області. Там учора о 5.10 у квартирі на вул. Пушкіна, 13, вибухнув газ.

Восьмеро мешканців самотужки вибралися з-під битої цегли та шлакоблоків. Ще шістьох постраждалих знайшли рятувальники. За 5 год. вони розібрали майже весь зруйнований під"їзд. Важкі уламки піднімали автокранами, вантажили на самоскиди і вивозили на звалище. Під завалами не залишилося людей, вважають рятувальники.

— Усі мешканці будинку вціліли, — каже Святослав Погорєлов із міського управління МНС. — У під"їзді прописано 23 особи. Але не всі ночували вдома. З"ясовуємо, де перебуває кожен із них.

Припускають, що вибухнула несправна газова колонка для підігріву води у квартирі 64-річної Надії Кравченко. Вона в лікарні у критичному стані, але притомна. Обпечено 60% поверхні тіла.

У решти постраждалих забиття і подряпини. Одну жінку лікують від переохолодження.

— Нікого з них не оперували. В людей зруйновано житло. Тому вони будуть у нас, доки їм не знайдуть притулок, — каже начмед Центральної лікарні Тетяна Конорезова, 52 роки.

У Надії Кравченко обпечено 60 відсотків тіла

Двоповерховий будинок, в якому стався вибух, зведений у 1950-х, у старій частині міста. Поряд — приватний сектор. Район має централізоване опалення. Але дозволено й індивідуальне — газовими котлами і колонками.

На вул. Пушкіна, 13 уціліли три під"їзди. Вікна в усіх квартирах — без скла. Вибухова хвиля вибила шибки і в деяких хатах по-сусідству.

Будинок обстежує комісія, в якій є столичні експерти. Дім знесуть або відремонтують, за її висновком.

Зараз ви читаєте новину «Під"їзд завалився від вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути