четвер, 02 квітня 2020 00:15

Підвищили пенсійний вік жінкам

Із 1 квітня жінкам збільшили пенсійний вік на шість місяців. На пенсію виходитимуть у 59,5 років. 2021-го вік підвищать ще на пів року.

Так вирішимо проблему з виплатами та зменшимо дефіцит Пенсійного фонду, кажуть в уряді.

— Демографічна ситуації в країні катастрофічна. З кожним роком пенсіонерів більше ніж тих, хто має роботу, — каже 57-літня Галина Третьякова, голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. — Уже на рубежі 2021-го кількість пенсіонерів переважатиме кількість платників єдиного соціального внеску. Тому економіка та працюючі люди просто не витягнуть усіх.

Із квітня діятиме єдиний електронний квиток для громадського транспорту Києва. Ним можна оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

У наявності будуть квитки на 46, 62, 92 і 124 поїздки. Вартість становитиме від 290 до 770 грн. Безлімітні коштуватимуть 1,3 тис. грн. Для туристів запровадять спеціальні проїзні, діятимуть від однієї до трьох діб. Продаватимуть по 100–200 грн.

Запрацює автоматична фотовідеофіксація порушень правил дорожнього руху. Спершу обладнають шляхи державного значення в Київській області.

Камери фіксуватимуть перевищення швидкості, проїзд на заборонний сигнал світлофора, рух зустрічною смугою, ненадання переваги пішоходу на переході.

— Такі пристрої потрібні. З часом зроблять водіїв відповідальнішими й наведуть лад на шляхах, — говорить експерт громадської компанії "Європатруль" 44-річний В'ячеслав Коновалов. — Для ефекту треба десятки тисяч таких камер. У нас такої кількості немає.

Із квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи. Впровадять безкоштовні медпослуги — пологи, біопсія, ультразвукове дослідження, рентген, оперативне лікування інсульту.

Зараз ви читаєте новину «Підвищили пенсійний вік жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути