пʼятниця, 03 березня 2017 00:00

Підпалили вхідні двері Інституту національної пам'яті

У ніч на 1 березня невідомі підпалили вхідні двері Інституту національної пам'яті в Києві. Двома тижнями раніше облили їх свинячою кров'ю й напали на голову закладу Володимира В'ятровича.

— Свої думки стосовно нашої роботи люди виражають по-різному. Останнім часом — псують майно інституту, — каже керівник відділу аналізу регіональних особливостей і політики національних меншин Богдан Короленко. — Можливо, в цьому зацікавлені деякі політики, яким не подобається наша робота. Наприклад, зміни в українському календарі свят (в інституті пропонують відмінити вихідні 8 березня, 1, 2 і 9 травня. — ГПУ). Наймають для злочинів людей. Але всі повинні зрозуміти, ми лише узагальнюємо пропозиції, які дають нам народні депутати. Рано ще говорити про конкретні зміни. Люди цього не усвідомлюють. Утім, напади не вплинуть на нашу роботу.

— Очевидно, це спроба залякати нас та зупинити роботу інституту. Минулий рік показав нашу ефективність. Успішна декомунізація багатьом не подобається, — говорить Володимир В'ятрович, 39 років. — Напади демонстративні. Аби показати, що навіть у центрі Києва недостатньо безпечно для людей, які працюють у тому напрямку, що й ми. Звернемося до поліції щодо охорони інституту.

Зараз ви читаєте новину «Підпалили вхідні двері Інституту національної пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути