четвер, 25 червня 2020 07:15

Підірвав помешкання, щоб не дісталося дружині

За останні три роки в Україні сталися чотири масштабні обвали в багатоквартирних будинках. Загинули 13 людей.

Торік 28 серпня в райцентрі Дрогобич на Львівщині посипався другий під'їзд чотириповерхівки на вул. Михайла Грушевського. Загинули восьмеро: 64-річна Валентина Джуринська та двоє її онуків — 5-річний Давид і 21-річна Анна; 79-річна Катерина Горняк, 80-річна Євгенія Нищук, 42-річний Валерій Пилипців, 57-річний Степан Мисів та 44-річна Ольга Баран. Зруйнувалася капітальна стіна підвалу. Арештували двох комунальників. Людей відселили у 59 квартир. Їх придбала міська влада.

14 грудня 2018-го стався вибух у п'ятому під'їзді п'ятиповерхівки на вул. Садовій, 10, у Фастові на Київщині. Обрушилися три верхні поверхи. Загинули 22-річна Сніжана Дем'яненко і Віталій Бабіченко, 33 роки. Він тримав у квартирі вибухівку, яка здетонувала. Постраждалим 30 квартир видали допомогу — в середньому по 35 тис. грн.

Перекриття між другим і третім поверхами столичної триповерхівки на просп. Голосіївському, 70 упали 8 липня 2017-го. В одній із 15 зруйнованих квартир вибухнула несправна газова колонка. Загинули власник 30-річний Костянтин Кудін та його сусідка Оксана Гурова, 44 роки.

Вибух у сумській десятиповерхівці на вул. Металургів, 24 стався 3 січня 2017-го. Власник трикімнатної квартири на сьомому поверсі 59-річний Володимир Клочко напустив газу. Не хотів, щоб житло дісталося колишній дружині. Загинула 64-річна Антоніна Вороніна. Винуватець і десятеро людей отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Підірвав помешкання, щоб не дісталося дружині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути