вівторок, 23 жовтня 2007 07:05

Під завалами в Дніпропетровську загинуло 23 людини

З-під бетонних плит житлового будинку на вулиці Мандриківській у Дніпропетровську рятувальники витягнули загиблого чоловіка. Це 23-тя жертва вибуху газу. Про це заявив міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

На цьому рятувальні роботи припинилися.

— Зруйнований будинок ми передаємо будівельній фірмі, — каже міністр. — Вони проводитимуть його демонтаж. На місці ж вибуху будуть перебувати два загони МНС.

Правоохоронці разом з рятувальниками склали списки людей, які зникли й могли залишатися під завалами. Вони запевняють, що чоловік, якого витягнули з руїн у п"ятницю, був останньою жертвою трагедії.

Тим часом компанія "Газекс-Україна", яка є власником ВАТ "Дніпрогаз", називає винними в трагедії постачальників газу.

— У складі газу на момент вибуху в кілька разів було перевищено вміст кисню, — каже представник компанії Валентин Землянський. — Це свідчить про низьку якість енергоносія й підвищену небезпеку для його використання в газових приладах.

Газ у житловому будинку в Дніпропетровську вибухнув 13 жовтня. Повністю було зруйновано третій під"їзд 10-поверхового будинку. Ударною хвилею пошкоджені ще сім приватних одноповерхових і два багатоповерхових будинки.

На місці трагедії встановлять пам"ятник загиблим та відкриють сквер. Після наради таке рішення прийняли постраждалі від вибуху мешканці 10-поверхівки.

Зараз ви читаєте новину «Під завалами в Дніпропетровську загинуло 23 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути