Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2009 07:47

Під Міністерством фінансів згорів кіоск із макулатурою

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Рятувальник розкладає у четвер пожежні рукави в задимленому через пожежу столичному дворі. Автівки із водою не змогли потрапити ближче — заїзди були перекриті кіосками
Рятувальник розкладає у четвер пожежні рукави в задимленому через пожежу столичному дворі. Автівки із водою не змогли потрапити ближче — заїзди були перекриті кіосками

"Страшноє дєло! Спершу диміло. Потім двері вибили й вогонь пахнув. Жалко, наша берізка обгоріла. Такої на Подолі більше немає", — каже Ніна Гавриш, 75 років.

Ніна Степанівна спирається на візок із купленими на ринку продуктами. Дивиться, як пожежники гасять догораючі кіоски в її дворі між вулицями Межигірська й Хорива. Минулого четверга там зайнявся кіоск, де здавали макулатуру. Він розташований неподалік Міністерства фінансів на вул. Межигірській.

Ядучий дим із запахом плавленого пластику по обіді заповнює подільські вулиці. Люди пробігають, затуляючи носи й роти футболками. Міліція перекриває вихід зі станції метро Контрактова площа, який за 10 м від вогню. До Міністерства фінансів відвідувачів не пускають. Три пожежні машини стоять біля в"їзду в двір, де пожежа. Рятувальники розтягують рукави.

— Через ці кіоски до нас не можуть під"їхати пожежники. Там дорога, звідти — споруда недобудована, а вони — навпроти, — махає рукою в бік павільйонів Олександр Охрімець, 54 роки. Він керує відділом, що відповідає за пожежну безпеку Міністерства фінансів. — Усі наші кабінети просмерділися, задимлені. Може, й Міністерство загорілося б. Скільки зверталися до мера Черновецького, аби перенесли кіоски далі. До нас закордонні делегації їздять. Соромно, як ходять повз ці кіоски. "Приймемо міри" — відписувала мерія. От і прийняли...

Будівлю Міністерства фінансів звели кілька років тому.

Кіоск із макулатурою орендує киянка Юлія, на вигляд років 40. Місцеві розповідають, вона ходила навколо згорілого майна, кілька разів непритомніла.

Експерти кажуть, вогонь виник через недопалок. За кілька годин до пожежі електрики міняли проводку в кіоску з макулатурою. Сусіди побачили дим, щойно власниця зачинила за ними двері.

— Зайнялося посередині приміщення. Проводка не могла, її ж замінили. Мабуть, чоловіки курили під час роботи, а недопалки кидали під ноги. Там була купа паперу, то горіло швидко, — пояснює інженер дослідницької лабораторії МНС. Назватися не хоче.

Зараз ви читаєте новину «Під Міністерством фінансів згорів кіоск із макулатурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути