субота, 14 червня 2008 07:11

Під час пожежі в аквапарку персонал рятував себе

У середу о пів на восьму в харківському аквапарку "Джунглі" почалася пожежа. У залах вимкнулися насоси, що качали воду на гірках. Стало тихо. Люди відчули запах паленої пластмаси, побачили полум"я й почали тікати.

— Нам ніхто не допомагав, не говорив, що треба робити. Обслуговуючий персонал біг разом із нами, — згадує Олена Маковіз. — А люди, які в той час були в сауні чи в душі, там і залишалися. Масажистки просто все покидали й пішли. Дівчат із сауни забирали їхні чоловіки, коли майже всі вже вибігли.

У роздягальнях не спрацьовували "магнітки", і люди вибігали на вулицю в купальниках і плавках. Діти плакали. Дорослі їх заспокоювали: "То ж фейерверк, то розвага така!"

На початок пожежі в аквапарку знаходилося 150 чоловік. Із них майже 30 дітей. Усі встигли самостійно вийти. 21-річну жінку-охоронця з отруєнням чадним газом "швидка" забрала до лікарні.

Пожежники приїхали через 7 хв. За годину вогонь загасили. За їхніми словами, згоріла лише невелика частина підвісної стелі, бо у приміщенні було волого.

Наступного дня співробітники аквапарку в обмін на магнітні браслети, які видаються на вході, видавали залишені в заставу гроші. Юристи брали з людей розписку, що не мають претензій.

Попередня причина пожежі — коротке замикання проводки у підвісній стелі. Але члени буддійської общини вважають, що аквапарк підпалили. Таким чином із міста виживають успішних в"єтнамських підприємців.

— Два місяці тому згорів дитячий майданчик на ринку "Барабашово". Тепер — в"єтнамський аквапарк. Усе це ланки одного ланцюжка. Місцевим бізнесменам не дає спокою успішний в"єтнамський бізнес, який забирає в них клієнтів, — розповідає буддійський монах Сергій Філоненко. — До нас неодноразово приходили скінхеди, які говорили, аби в"єтнамці пішли з міста.

Зараз ви читаєте новину «Під час пожежі в аквапарку персонал рятував себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути