Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2017 07:55

Під Авдіївкою загинули семеро українських воїнів

Автор: ФОТО З САЙТА www.novynarnia.com
  Капітан Андрій Кизило пройшов усі гарячі точки Донбасу. Загинув поблизу Авдіївки від осколка. В нього залишилися дружина та восьми­місячний син
Капітан Андрій Кизило пройшов усі гарячі точки Донбасу. Загинув поблизу Авдіївки від осколка. В нього залишилися дружина та восьми­місячний син

Семеро українських військових загинули під час бою 29 січня поблизу Авдіївки, за 6 км від окупованого Донецька. Бій розпочався о 4.30 і тривав 19 год.

— Авдіївку штурмували дві групи ворога по 25‑30 осіб кожна, — розповів міністр оборони України 51-річний Степан Полторак. — Уранці терористи почали обстріл. Потім пішли на штурм наших позицій. На одній їх зупинили, на другій ми перейшли в наступ та зайняли стратегічний пост.

— Тактика у бойовиків та ж, що і на Світлодарській дузі: не менше години обстрілу з усього, що мають. Близько сьомої ранку намагалися атакувати наші позиції. Наші відбили атаку, бій був жорсткий, — каже речник штабу АТО Леонід Матюхін.

Загалом українські військові вбили 15 бойовиків, поранили 24, одного взяли в полон.

"Знищили ініціатора атаки Івана Балакая на прізвисько Грек, — повідомили 30 січня на сторінці 72-ї бригади ЗСУ в соцмережі. — Це командир так званого батальйону "Восток" окупаційних військ РФ. Був одним із найдосвідченіших польових командирів бойовиків. Зрадив українській присязі 2014-го. Обстріли міста та позицій ЗСУ тривали весь вечір і ніч. Уночі інтенсивність бою спала. Тепер наростає знову."

Капітан 23-річний Андрій Кизило з Умані загинув від осколка.

— Андрій із дитинства хотів бути військовим. У нас вся родина — військові, — каже його сестра Вікторія. — Дід, батько. Після дев'ятого класу вступив у військовий ліцей імені Івана Богуна. Навчався у військовій академії у Львові. Пройшов усі гарячі точки. Останнім часом був біля Авдіївки. Під керівництвом Андрія служили багато 40-річних, 50-річних людей, мобілізованих. Із кожним знаходив спільну мову. У нього залишилася дружина й 8-місячний син.

"Андрій — унікальний боєць. У 23 роки став заступником командира батальйону, тримав оборону промзони. Під час нічної атаки знищив вісьмох нападників. Був командиром, але завжди — на передовій, а не позаду", — написала у соцмережах волонтерка Ольга Ситник.

Із бійцем прощатимуться у Києві у вівторок.

Контрактнику Дмитрові ОВЕРЧЕНКУ із села Вишнополя Тальнівського району на Черкащині 24 січня виповнилося 28.

— Скромна, порядна дитина, спортсмен, — згадує сільський голова Тетяна Гудзенко. — Ніколи слова поперек не скаже. Під час строкової служби був сапером. Ріс у багатодітній родині. Мав двох братів і двох сестер. Батьки — у Кіровоградській області. Батько дуже хворіє.

— Діма носив прізвище Кужелівський, — каже колишня голова райради Наталія Руснак. — Кілька років тому взяв прізвище дружини. Але шлюб розпався.

Під час оборони Авдіївки також загинули молодший сержант 25-річний Володимир Бальченко із села Берестовець на Чернігівщині та сержант 34-річний Володимир Крижанівський. Імена інших трьох загиблих поки невідомі.

Зараз ви читаєте новину «Під Авдіївкою загинули семеро українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути