З грудня у столичному торговельному центрі "Метроград" запрацювала піцерія "Піцца ветерано". Їжу там готують учасники АТО.
— Бійцям АТО дуже важко влаштуватися після повернення з війни. Коли зіткнувся з цим — вирішив піти на курси підприємців у центр зайнятості. Написав навіть бізнес-план, але не зміг захистити його. Тоді допоміг консультаціями один підприємець. Дав на справу перші 500 доларів, — каже 28-річний Леонід Остальцев, співвласник кафе. Рік воював на Донбасі. — Спершу вартість піцерії оцінювали в 300 тисяч гривень. Але проектом зацікавився власник ресторану "Кайзен" і погодився відкрити наше кафе на території свого закладу. Не бере навіть платню за оренду. Тому вартість піцерії впала практично до 30 тисяч гривень. На ці гроші купив обладнання: печі, столи.
У закладі 20 працівників: офіціанти, кухарі, бухгалтер. Шестеро з них воювали в АТО.
— Один працює офіціантом, має 6 гривень за годину й чайові. Інші готують піцу. Ті, хто на стажуванні, заробляють 150 гривень на день. Штатні мають на 200 гривень більше, — розповідає Остальцев.
У кафе відвідувачі можуть оплачувати дві піци й одну з них залишати. Їх працівники кафе возять на Південний вокзал. Із допомогою волонтерів роздають бійцям, які чекають на потяги.
Коментарі