пʼятниця, 22 березня 2019 00:11

Першого президента посадили до буцегарні

19 березня окупанти заарештували 79-річного Юрія Мєшкова — першого президента Криму. Він ішов до площі біля Ради міністрів Криму, де мав виступати президент Росії Володимир Путін. На підході до сцени його затримала поліція.

Заявили, що Мєшков був у стані наркотичного сп'яніння. Екс-президента привезли до Центрального відділу окупаційної поліції Сімферополя. Там він почав скандалити з поліцейськими. За це Центральний районний суд Сімферополя відправив на два дні в камеру.

— Реальною причиною затримання є мітинг із критикою кримської влади, який я планував провести наступного дня після концерту на тій же площі, — заявив на суді Мєшков. — Так мені мстить Аксьонов (Сергій Аксьонов — голова окупаційної адміністрації Криму. — ГПУ).

Юрій Мєшков був першим і єдиним президентом Криму з 1994 по 1995 роки. Оголосив курс на незалежність від України і подальше входження до складу РФ. Українська влада тоді скасувала посаду президента і видворила Мєшкова з України.

Зараз ви читаєте новину «Першого президента посадили до буцегарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути