пʼятниця, 29 листопада 2019 00:55

Перший місяць зими буде теплий

Початок грудня буде зі снігом і не­значними морозами. Спершу засніжить на Львівщині, Тернопільщині та Івано-Франківщині. Потім — у решті областей, прогнозують синоптики.

Температура коливатиметься від 0 до -7°C.

— З перших днів місяця почнеться справжня зима. Холодно буде тиждень. На другому потепліє, — каже метеоролог Укргідрометцентру Владислав Білик, 55 років. — Сніг змінюватиметься дощем. Такою бачимо першу декаду.

Опади на початку грудня сприятимуть появі ожеледиці на дорогах.

— Але вона буде незначна, — додає Білик.

Великих морозів першого місяця зими не буде.

— Не прогнозуємо і штормових вітрів, — говорить 54-річна Наталія Голеня з Укргідрометцентру. — Буде сиро. Загалом місяць теплий.

Найхолодніше буде 8, 9 і 25 грудня. Температура вдень опускатиметься до -8°C. Уночі — до -13°C.

— 8 та 9 числа також випаде сніг, — каже народний синоптик 80-річний Леонід Горбань. — Також местиме 28–29 грудня. На Новий рік опадів не очікується. 31‑го вдень буде до чотирьох градусів морозу. Вночі температура знизиться до мінус п'яти.

Зима цьогоріч буде помірно тепла. Найменш холодним синоптики прогнозують січень.

— Останні п'ять років зима стає все теплішою. Переходить зі статусу "помірно сувора" у "мало сувора". Збільшується тривалість теплого періоду в усіх країнах. Ми не виняток, — говорить 53-річна Віра Балабух із Гідрометеорологічного інституту. — Всі основні кліматичні центри світу одностайно кажуть, що цьогоріч територією Європи поширюватимуться теплі вологі повітряні маси. Це й зумовить тепло. Україна перебуватиме в зоні високого тиску з дефіцитом опадів. Водночас протягом зими можливі сильні вітри, хуртовини, налипання мокрого снігу, ожеледь, тумани.

Зараз ви читаєте новину «Перший місяць зими буде теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути