Ексклюзиви
середа, 20 травня 2009 18:16

Перекинувся екскурсійний автобус із школярами

Автор: фото надане ВЗГ УМВС України в Полтавській області
  13-річна Єлизавета Глушкова перебуває в дитячій міській клінічній лікарні міста Полтави. У неї зламана права ключиця та підвивих шийних хребців. Найближчі днів десять вона лежатиме нерухомо
13-річна Єлизавета Глушкова перебуває в дитячій міській клінічній лікарні міста Полтави. У неї зламана права ключиця та підвивих шийних хребців. Найближчі днів десять вона лежатиме нерухомо

Уранці 17 травня біля села Тополя Прилуцького району на Чернігівщині перекинувся автобус "фольксваґен". У ньому на екскурсію їхали 16 школярів із Полтави, із ними двоє супроводжуючих і водій. Через аварію чотири семикласниці отримали переломи та забої.

— Їхали на екскурсію в Батурин, — розповідає учасниця поїздки. Не хоче називатися. — Дорога через дощ була мокрюща. Автобус занесло. Він похилився, упав на дах, а потім перевернувся на бік.

Дівчина каже: діти та вчителі самі вилазили через розбиті вікна. Першою до місця аварії приїхала машина "швидкої".

— Було страшно, але, певно, на війні страшніше, — жартує. — Сама отримала садна на обличчі. — Діти полякалися.

Усіх потерпілих доправили до Прилуцької районної лікарні.

— У трьох дівчат були серйозні травми, — каже Сергій Борздий із Чернігівського обласного управління ДАІ.

Школярка Єлизавета Глушкова травмувала плечову кістку, в її однокласниці Олени діагностували перелом кісток носа та забій шийного відділу хребта. У Євгенії — перелом ключиці, у Наталі — травма голови.

Борздий припускає, аварія трапилася, бо водій на мокрому від дощу відрізку дороги не вибрав безпечну швидкість. Водій автобуса полтавець Ігор не постраждав.

У ДАІ кажуть, потерпілі пробули в Прилуках до 17.00. За ними з Полтави приїхав інший автобус. Частину дітей забрали батьки на власних автівках. За екскурсію учні заплатили по 140 грн.

У школі N2 Полтави від коментарів відмовляються.

— Постраждали чотири людини. Нічого більше казати не маю права, — говорить працівниця школи та кидає слухавку.

У Полтавському міському управлінні освіти проводять службове розслідування. Мають опитати усіх, хто був у автобусі. Потерпілі в аварії школярі лікуються в хірургічному відділенні полтавської міської клінічної лікарні.

Учора міліція оприлюднила попередні висновки розслідування. Аварія сталася через технічний стан автобусу та непрофесійність водія. Полтавські міліціонери кажуть, водій є рекордсменом за кількістю порушень правил дорожнього руху. Їздив за талоном техогляду, купленим у сусідній області, підробляв печатки. Екскурсію чоловік віз за підробними документами. Під час руху в автобуса прокололося колесо. Водій його замінив. Удруге, коли пробилася запаска, автобус перекинувся.

Турфірма, яка організовувала екскурсію, оплачувати страховки дітям не планує. Пообіцяли компенсувати лише кошти на лікування. Полтавські медики розповіли, що Єлизаветі Глушковій у Прилуцькій районній лікарні наклали гіпс на ліву ключицю, це коштує понад 40 грн. А в Полтаві з"ясували, що в дівчинки насправді зламане праве плече.

Кримінальну справу за фактом аварії розслідуватиме прилуцька міліція.

Зараз ви читаєте новину «Перекинувся екскурсійний автобус із школярами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути