четвер, 09 серпня 2007 07:04

Перед пожежею почала плакати ікона

Минулого вівторка о дев"ятій годині вечора в селі Юрчиха Кам"янського району на Черкащині загорілася церква. Перед тим люди помітили, як у будівлю влучила блискавка.

— Від розряду загорівся купол. Зсередини він збитий із дощок. Висота церкви сягає 30 метрів. Дістатися туди кам"янські рятувальники змогли лише після приїзду автодрабини зі Сміли, — розповідає 40-річний Костянтин Проценко з обласного управління МНС. — Староста Катерина казала, що перед цим ікона Пресвятої Богородиці почала плакати.

Пожежа знищила купол церкви. Поплавився й метал, яким його оббили. Ікони вціліли.

— Люди шоковані. Кажуть, це Бог розгнівався на нас, — говорить 47-річна Ольга Засядько, секретар сільської ради. — Замість купола тепер дірка. Її ж треба негайно латати, бо дощі йдуть. Не знаємо ще, як ремонтуватимемо і як туди дістатися. Він же високо. Там ще й брама в церкві вибита. Доки староста Катерина прийшла, то рятувальники вивалили. Вони думали, що і всередині горить.

Того дня від блискавки на Черкащині сталося ще 5 пожеж. Згоріли дахи будинків, господарчі споруди, побутова техніка. У 53-річної Тетяни Кристян з Вербівки Городищенського району вогонь знищив 20 т сіна. Рятувальникам довелося гасити пожежу протягом 5 год.

Зараз ви читаєте новину «Перед пожежею почала плакати ікона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути