четвер, 11 серпня 2011 06:00

Пенсіонери пробіжать півтори тисячі кілометрів

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Учасники супермарафону ”Схід–Захід” біжать донецькою вулицею Артема. До Львова планують дістатися за 15 днів
Учасники супермарафону ”Схід–Захід” біжать донецькою вулицею Артема. До Львова планують дістатися за 15 днів

За 15 днів планують подолати 1500 км учасники супермарафону "Схід–Захід", присвяченого Дню Незалежності. 9 серпня вони стартували у Донецьку.

О 8.00 біля пам'ятника Сергієві Бубці шикуються бігуни. Переважно літні чоловіки, на вигляд за 60. Серед них 12-річний хлопець. Марафонці  одягнені у труси та майки жовтого та блакитного кольорів.

— Ваша миссия — заставить! Нет, дать понять, что люди нашего края желают только добра, — звертається до марафонців заступник голови Донецької облради Ігор Коваль.

— Лично я белорус, у меня СССР в сердце, даже не могу объяснить — что оно такое, эта независимость, от кого? — говорить 50-річний Олександр Керель, учасник забігу.

— Це дорогостоящий проект. По дорозі має бути організоване харчування, проживання, — каже 58-річний Сергій Граур, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса. На його рахунку понад 200 марафонів. — На інший пробіг, думаю, грошей би не дали. Тому ми і приурочили його до Незалежності.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький стріляє зі стартового пістолета. Бігуни рушають. Тримають прапори  Національного олімпійського комітету, Донецька та Партії регіонів. Через 500 м зупиняються та чекають на автобус. Далі бігти планують естафетою.

— Доки дев'ятеро чоловік біжать, інші їхатимуть за ними автобусом, й так по черзі. Кожен по 30–35 кілометрів на день устигне набігати, — говорить Євген Шибанов, 72 роки.

— Цей захід одночасно сприяє виконанню кількох завдань: об'єднання сходу і заходу країни, пропаганді здорового способу життя та спорту серед молоді. На жаль, зараз немає такого масового захоплення спортом, як у 1970–1980-х, — розказує журналістам 45-річний Андрій Шишацький.

Маршрут марафону пролягає через Дніпропетровськ, Київ, Житомир, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль. Бігуни сподіваються, що дорогою до них приєднуватимуться жителі інших областей. У Львові планують фінішувати 23 серпня. До Донецька повернуться наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери пробіжать півтори тисячі кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути