Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 00:35

Павла Шаройка в Білорусі судять таємно

12 лютого у Білорусі в закритому режимі відбулося судове засідання у справі українського журналіста 47-річного Павла Шаройка. Його звинувачують у шпигунстві.

— Так, суд призначили, — каже адвокат Лариса Бикова телефоном уранці 12 лютого. Більше нічого не уточнила, пославшись на завантаженість.

— Коли почався процес, хто суддя — не розповідаємо. Процес закритий, — говорить прес-секретар Верховного суду Юлія Ляскова.

Хід справи не коментують у Верховному суді та Комітеті держбезпеки Білорусі. Кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка затримала КДБ Білорусі торік 25 жовтня в Мінську. Звинуватили у створенні шпигунської мережі з громадян Білорусі, які нібито за гроші збирали "інформацію розвідувального характеру у військово-політичній сфері".

12 лютого в Чернігові відбулося попереднє слухання справи громадянина Білорусі Юрія Політики. Його затримали торік 16 червня біля державного кордону на Чернігівщині. Звинуватили, що з червня 2016 по червень 2017-го періодично приїздив в Україну й збирав відомості, що становлять державну таємницю. Йому загрожує від 10 до 15 років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Павла Шаройка в Білорусі судять таємно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути