вівторок, 28 липня 2009 07:43

Патріарха Кирила возять дев"ятьма машинами

Автор: фото: REUTERS/Konstantin Chernichkin
  Патріарх Московський Кирило після приїзду до Києва випустив голубів
Патріарх Московський Кирило після приїзду до Києва випустив голубів

Дорогою до Києво-Печерської лаври, куди о 10.00 приїхав Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, на вул. Івана Мазепи кожні 20 м по обидва боки дороги чергують міліціонери в дощових плащах. Біля в"їзду до лаври приблизно 20 людей тримають плакати з написами "Київ вітає патріарха Кирила" та "Ми православні. Кирило — наш Патріарх".

— Нас сюди чотирма автобусами привезли з Севастополя. Приїхало близько вісімдесяти чоловік, — розповідає 22-річний Сергій. — Чого приїхали? То краще в нашого головного питайте. Він краще знає.

Чоловік у білому костюмі, керівник "Руського політичного форуму Севастополя" Володимир Селіванов, 30 років, розподіляє молодь по обидва боки в"їзду.

— Еще трое ребят на эту сторону дороги, — говорить із російським акцентом. — Ми приїхали нашого Патріарха підтримати. Це ніяка не політична акція. Хтось підтримує його приїзд, хтось — ні. Так от ми підтримуємо.

Із воріт лаври швидко виїжджають чотири мікроавтобуси "Фольцваґен Транспортер". Двері в машинах відкриті, із них виглядають охоронці з раціями. Кирила везуть у темно-синьому "мерседесі". Позаду ще один "мерседес" і три джипи "Мітсубісі Аутлендер".

Через одну зупинку від Києво-Печерської лаври — інше зібрання: близько 30 осіб виступають проти приїзду Кирила. У руках плакати: "Вільний народ — незалежна церква". Та коли мітингувальники бачать чисельний натовп на вул. Мазепи, починають згортати плакати в сумки.

— Це кубанські козаки йдуть, і ми можемо всі відгребти. Тому рішили трошки згорнути пікет, бо то агресивно налаштовані люди.

— Кирило приїхав ще більше розколоти український народ, — переконує учасник мітингу Руслав Коцак, 39 років. — Цей чоловік за Радянського Союзу працював у департаменті закордонних зв"язків Російської православної церкви. Був чисто резидент КДБ. Росія вирішила показати, що це її територія. Кирило приїхав як у свій монастир помолитися. Але ми навмисно сховали плакати. Не хочемо крові.

Уранці біля Володимирської гірки в Києві побилися 50 прихильників громадської організації УНА-УНСО із 30 активістами козацьких організацій.

Зараз ви читаєте новину «Патріарха Кирила возять дев"ятьма машинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути