Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 19:06

Пасажири попереджали водія про поїзд

Комісія Тернопільської облдержадміністрації дорозслідувала і передала слідчим висновки про причини катастрофи на залізничному переїзді біля села Прошова.

Трагедія у Тернопільському районі сталася 14 лютого. Рейсовий автобус Тернопіль–Скоморохи в"їхав під приміський дизель Тернопіль–Іване-Пусте. ПАЗ перекинувся, шестеро людей загинули, 14 госпіталізували. Винними визнали шофера й перевізника.

— Водій грубо порушив правила дорожнього руху, — розповідає старший інспектор обласної державтоінспекції Микола Лецкалюк. — Там видимість дуже хороша — до кілометра навколо. Дорога в нормальному стані. Навіть пасажири чули гудки потяга. Отже, водій теж мав чути. У шофера 20 років стажу. Але на даному маршруті працював чотири дні.

Перш ніж випустити шофера на новий маршрут, перевізник повинен був організувати йому піврічне стажування. Окрім того, кажуть у ДАІ, замість 76-го рейсу 47-річний Дмитро Собчак їхав 91-м. Кінцева зупинка 76-го та сама, але він коротший, без залізничних переїздів.

Судово-медична експертиза виявила: водій помер не від серцевого нападу, а від стиснення грудної клітки тупим предметом.

Похорони людей профінансували з бюджету Тернопільського району. Місцева райдержадміністрація виділила сім"ям загиблих по 3 тис. грн. Потерпілих лікують за кошт обласного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири попереджали водія про поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути