вівторок, 15 березня 2011 03:15

Парашутисти та повітроплавці встановили новий світовий рекорд

Автор: фото: Олексій Дригайло
 

Парашутисти та повітроплавці встановлюють новий світовий рекорд 12 березня у небі над райцентром Тараща Київської області. У вільному падінні збирають "зірку" та перешиковують у фігуру відкритий акордеон. Стрибають із найбільшої в Європі повітряної кулі "Рекорд" з висоти три тисячі метрів. До цього ніхто не робив формацію, стрибаючи з повітряної кулі. А тим паче не перешиковував.

— Готувалися кілька місяців, але пробного стрибка так і не зробили. Спочатку заважав вітер, а потім дощ та сніг. У суботу, як тільки небо розвіялося, одразу вилетіли й стрибнули, — каже 30-річна Ганна Ващенко, чотириразова рекордсменка України з парашутної групової акробатики в класі "великі формації". — Цей стрибок дуже відрізняється від стрибка з літака. Перші п'ять-шість секунд немає повітряного потоку. Таке враження, що знаходишся в космосі. Не можеш керувати своїм тілом. Найскладнішим було приземлення на поле з озимою. Там було дуже слизько і брудно.

Зараз ви читаєте новину «Парашутисти та повітроплавці встановили новий світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути