Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2013 05:15

"Пане Азаров, зробіть, щоб така дорога як Київ — Чоп була і на Одесу, і на Харків, і на Донецьк"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Руслан Ленівський: ”Я помітив мале покращення, і мені хотілося сказати Азарову: хоч ти й поганий, але щось зробив”
Руслан Ленівський: ”Я помітив мале покращення, і мені хотілося сказати Азарову: хоч ти й поганий, але щось зробив”

Адвокатська спільнота подякувала прем'єр-міністрові Миколі Азарову за дороги в Україні. Лист-подяку опублікували 12 березня на офіційному сайті Кабміну. Її написав 33-річний Руслан Ленівський, президент столичного адвокатського об'єднання "Ти і право".

Поспішаючи на чергове засідання до Львова, пише він, звернув увагу на якість та облаштування відремонтованої автомобільної дороги Київ — Чоп. "Адвокати об'єднання "Ти і право" висловили сподівання, що якість доріг щороку покращуватиметься, і не лише на автомагістралях, а й у маленьких містечках та селищах", — уточнюють на урядовому сайті.

Подяка обурила сотні інтернет-користувачів. Люди в соцмережах кепкують із "підлабузництва", а часом узагалі сумніваються в існуванні цих адвокатів. Компанія "Ти і право" в юридичній спільноті маловідома.

— Що саме цікаве, це все говорять люди, які достовірно мене знають. Це мої конкуренти, — розповідає телефоном Ленівський. — Приходьте, покажу, де працюю.

Двері офіса в будівлі Федерації профспілок відчиняє повногруда дівчина з ластовинням. Це одна з кількох операторів гарячої телефонної лінії "Ти і право", на яку за юридичною консультацією може подзвонити будь-хто. Руслан Ленівський високий, у зеленому светрі на білу футболку. Заводить у кімнатку без людей, з одним столом і трьома стільцями, два з яких поламані.

Із дверей видно офісну дошку оголошень. На ній — ксерокопія указу Петра І: "Подчиненный перед лицом начальствующим должен иметь вид лихой и придурковатый, дабы разумением своим не смущать начальства".

— Дивіться, ось наше свідоцтво про реєстрацію, — Руслан каже, що його компанія існує майже рік. — Все у нас настільки погано, що вже жити нікуди. А я стараюсь помічати навіть той малесенький позитив. Лист був аж ніяк не піар. Я чітко написав: "Пане Азаров, вийдіть на дорогу Київ — Чоп, подивіться на неї та при всіх своїх стараннях зробіть так, щоб це була дорога і на Одесу, і на Харків, і на Донецьк".

Вголос читає лист. Говорить швидко й голосно: "...висловити щиру подяку та вдячність за ефективність роботи уряду, на чолі якого вже не перший рік стоїть такий досвідчений, відповідальний, успішний і талановитий керівник, як ви".

— Я помітив це мале покращення, і мені хотілося сказати: хоч ти й поганий, але щось зробив, — пояснює.

Знов обурюється бажанням людей бачити у всьому недобре і йде геть.

— Він дуже розлючений, — говорить партнер Руслана, 40-річний Анатолій Башловка. Керує телефонною лінією в "Ти і право". — Те, що ми робимо, в основному соціальний проект. Ми безкоштовно надаємо консультації. З 20 липня отримали понад 50 тисяч дзвінків. Інколи беремо справи під свій адвокатський супровід, тоді заробляємо гроші. Листи в державні органи пишемо часто. Цей був одним із таких. Просто Кабмін вирішив повідомити про нього публічно.

Зараз ви читаєте новину «"Пане Азаров, зробіть, щоб така дорога як Київ — Чоп була і на Одесу, і на Харків, і на Донецьк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути