середа, 14 березня 2012 00:15

Пам'ятний знак Шевченкові виставили на голосування

У місті Гадяч Полтавської області хочуть поставити пам'ятний знак письменнику Тарасові Шевченку. Понад 16 років у районі існує одна статуя поета в селі Біленченківка. Туди чиновники їздять на всі урочистості. Новий пам'ятний знак городянам запропонували вибрати з чотирьох варіантів.

Макети повісили у фойє місцевої кіноконцертної зали. Біля них поставили скриню, в яку кидають номер зображення, що сподобалося.

— Гарне місце придумали. І до ладу. Пам'ятник Шевченку і вулиця Шевченка. Де ж йому ще стояти, — каже подрузі жінка в шубі. — Цю статую бачитимуть усі, хто їде через Гадяч на Полтаву, Лебедин, Охтирку і з того краю на Київ.

Кидає папірець із номером до скрині. До стенда підходять троє чоловіків, роздивляються.

— А чого не в парку? — поправляє картуза один. — Он би Леніна знесли і поставили. А якщо лисого жаль, то місце Карла Маркса можна звільнити. Тільки вибираємо того, що хоч трохи вищий, щоб він не сидів межи людьми. А то буде не пам'ятник, а собутильник. Що, Шева, давай хильнемо, — регоче. — Та щоб був тіпічний, такий, до якого звикли. Ну отой, що в папахє. За нього голосуватимемо. Он дивися, у формі на Лєрмонтова схожий. І щоб не лисий був, а то голуби обсиратимуть.

Місцева влада пам'ятний знак Тарасові Шевченку встановить на розі вул. Шевченка і 50 років Жовтня. Поряд поставлять лави, посадять квіти.

— Це не пам'ятник. До нього суворіші вимоги. Ми його не потягнемо. Будуватимемо коштом спонсорів, у держави на це грошей немає, — розповідає начальник тутешнього відділу містобудування й архітектури Олександр Ляшко, 37 років. — Протягом місяця гадячани обговорять варіанти, потім оберемо найкращий. Цього року тільки закладемо камінь. Кошторисна вартість залежатиме від матеріалу, спонсорських коштів, благоустрою.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятний знак Шевченкові виставили на голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути