середа, 27 грудня 2017 07:45

Відлига протримається до 10 січня

Автор: Максим Торпан з сайта www.informator.ua
  Власники позашляховика ”Інфініті” виштовхують автомобіль із парковки на вулиці Фанерній у Києві 25 грудня. Територію залило талою водою. Чоловіки не наважилися заводити двигун, аби не пошкодити його
Власники позашляховика ”Інфініті” виштовхують автомобіль із парковки на вулиці Фанерній у Києві 25 грудня. Територію залило талою водою. Чоловіки не наважилися заводити двигун, аби не пошкодити його

24–26 грудня в Україну після тривалих снігопадів прийшла відлига. Температура повітря в західних, центральних і північних областях удень сягала +8°С.

Різке потепління спровокувало стрімке танення снігу. 25 грудня в Києві пройшов рясний дощ. На низовинних вулицях утворилися заплави — дренажна система не справлялася з потоком талої води.

У ніч на 26 грудня метеорологи зафіксували найтеплішу ніч із 1881 року +3,1°С. Така температура повітря у грудні перевищує кліматичну норму на 8 градусів і відповідає звичній погоді для кінця жовтня.

— Стовпчик термометра не опустився нижче 3,1 градуса тепла, що на 0,3 градуса вище попереднього історичного значення температури для цієї дати, яке зареєстроване позаторік, — каже синоптик Наталія Діденко.

Відлига в Україні протримається до 9–10 січня.

— До 9–10 січня з незначними коливаннями температури, тобто в нічні години вона буде близька до 0 градусів, а вдень від 4 до 9 градусів тепла на півдні та заході навіть до 10–12 градусів тепла, — говорить директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Зараз ви читаєте новину «Відлига протримається до 10 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути