четвер, 05 лютого 2009 17:54

Скасували 31 електричку

— Мене сьогодні, що називається, внесли у вагон, а зараз от винесли, — каже 34-річна Тамара Сименко, поправляючи пом"яту куртку. — Добре нам"яли боки. Людей стільки, що хочеться залізти на багажну полицю. Коли замість семи вагонів подають чотири, як минулого понеділка, складно втиснутися. Уже й не мрію їхати сидячи. Звикла три години стояти.

Тамара Симоненко щодня їздить з Артемівська до Донецька, де працює будівельником.

Доки із переповненої електрички виходять знесилені пасажири, поруч шикується черга з тих, хто збирається їхати до Артемівська. Із гучномовців на перонах Донецького вокзалу лунає оголошення, що в лютому місцева залізниця проводить місячник підвищення прибутковості. Пасажирам нагадують вчасно купувати квитки.

— Їздити в електричках усе дорожче, — каже 25-річний Олексій Одійчук. Він приїхав у Донецьк на роботу з-під Горлівки. — Квитки подорожчали на 20 відсотків. Тому завтра поїду маршруткою.

Електричку "Ясинувата–Цукуріха", що вирушала з Донецька о п"ятій вечора, скоротили. Тепер 32-річний охоронець Віктор шукатиме нову роботу. Потрапити додому чоловікові складно, а їздити маршруткою — дорого. Роботу шукатиме ближче до домівки.

60-річна Валентина Іванівна торгує мандаринами на привокзальній площі. Каже, тепер зменшаться її доходи.

— Учора прийшла на вокзал. Електричку, якою їздила пару років, скасували. Поїхала з пересадками, це недешево. Відчуваю, накриється скоро мій бізнес. Як житиму на пенсію?

Через збитковість маршрутів ліквідовано 31 приміський потяг, повідомили "ГПУ" у прес-службі Донецької залізниці. Втрати за минулий рік — 264 млн грн.

— Раніше залізничники перекривали ці збитки вантажними перевезеннями. Тепер підприємства скоротили виробництво, на 30 відсотків знизилося перевезення вантажів. Скорочені електрички курсували вдень або вночі, — пояснює Володимир Селіванов, 26 років, керівник прес-служби Донецької залізниці.

Приміські потяги скорочено на напрямках Ясинувата–Маріуполь, Донецьк–Красноармійск, Ясинувата –Іловайськ, Іловайск–Красний Лиман, Луганськ–Ізварине. На Донеччині більшість людей їздять саме електричками.

Зараз ви читаєте новину «Скасували 31 електричку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути