пʼятниця, 03 листопада 2017 00:40

Оренду столичних квартир визнали однією з найдорожчих у світі

Київ посів друге місце у світі за вартістю оренди квартир. Становить понад дві місячні зарплати. Рейтинг склала американська компанія "Блумберг".

Перша в списку — столиця Венесуели Каракас. На оренду житла на місяць там витрачають 14 зарплат. До першої десятки також увійшли столиці В'єтнаму Ханой, штату Махараштра в Індії — Мумбай, Колумбії — Богота. На шостому місці — бразильське місто Ріо-де-Жанейро, далі — столиця Росії Москва, китайські Пекін і Шанхай.

— Ціни в Києві на оренду справді високі, — каже Віктор Несин, голова нацради Рієлторської палати. — Середня зарплата в столиці — 10 568 гривень. Винайняти найдешевшу однокімнатну квартиру коштує 4500, у середньому — 7000. В Європі за помешкання віддають 30 відсотків від зарплати, а в нас у кращому випадку — половину. Серед причин: дорога комуналка, зростання попиту через переселенців із Донбасу й Криму.

Найбільша проблема — у відсутності культури оренди. Орендодавці здають житло, поки стіни не почнуть валитися. На прохання винаймачів підфарбувати, поклеїти шпалери, поміняти техніку — відмовляють. В Європі після кожного орендаря роблять ремонт. Тільки половина власників, які здають помешкання, офіційно сплачують податки. І змушені закривати очі, скільки осіб живе у квартирі. Буває, здадуть однокімнатну п'ятьом будівельникам, потім вислуховують претензії сусідів на шум.

Зараз ви читаєте новину «Оренду столичних квартир визнали однією з найдорожчих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути