вівторок, 10 вересня 2013 07:15

Оперна співачка обізвала українців бидлом

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Артистка Національної опери Катерина Абдулліна веде доньку-першокласницю на свято першого дзвоника до столичної гімназії з російською мовою викладання. Мати переконана, що тамтешні вчителі й учні освіченіші за вихованців і викладачів україномовних шкіл
Артистка Національної опери Катерина Абдулліна веде доньку-першокласницю на свято першого дзвоника до столичної гімназії з російською мовою викладання. Мати переконана, що тамтешні вчителі й учні освіченіші за вихованців і викладачів україномовних шкіл

"Контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ", — написала солістка Національної опери 36-річна Катерина Абдулліна у соціальній мережі "Фейсбук". Обговорювала тему української мови з російським письменником Захаром Прилєпіним і київським публіцистом Юхимом Гофманом. Донька співачки навчається у гімназії, де викладають російською.

— Інтернет швидко облетіла новина про те, що наша співачка обізвала україномовних "бидлом", — каже 64-річний Василь Туркевич, завідувач інформаційно-видавничої частини оперного театру. — Керівництво терміново провело збори, це питання стояло дуже гостро. Багато акторів заявили, що не співатимуть з Абдулліною на одній сцені. Вони хочуть зберегти своє обличчя. Думаю, з часом конфлікт стихне. Коли дитя плює в кашу, то його не виганяють із дитячого садка. У нас здоровий організм театру, впораємося і без рішучих дій. А Катерина поставила на своїй кар'єрі хрест. Недооцінила, що може говорити і чого не може. Хоча з парламентської трибуни звучать значно гірші та брутальніші заяви. Що тоді взяти зі співачки такого рівня? Вона — посередня виконавиця, без власного репертуару, в театрі має дві-три партії.

Керівництво театру не має підстав звільнювати співачку — та не порушила умов трудового договору. Попросили Абдулліну написати заяву за власним бажанням. Вона відмовилася.

— Этот коммент сфабрикован, это — подстава. Я не делала таких высказываний. Могу только сказать, что если написано от моего имени и апеллируют моим именем, то я должна извиниться и я извиняюсь перед теми, кто обиделся, — каже Катерина Абдулліна.

Вона — одна із 70 солісток Національної опери, учениця Євгенії Мірошниченко.

— У Катерини непоганий голос, вона навчалася в Італії, — говорить колега Микола Шуляк, 41 рік.

— Це просто абсурдний піарний хід. Або у неї якесь затемнення, — вважає директор театру Петро Чуприна, 65 років.

На своєму сайті Абдулліна називає себе "однією з найяскравіших зірок української оперної сцени з видатним драматичним колоратурним сопрано". Живе в Солом'янському районі столиці з російським бізнесменом. Виховують доньку співачки від першого шлюбу.

Катерина Абдулліна народилася у Києві. Закінчила столичну консерваторію. В Національній опері працює з 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «Оперна співачка обізвала українців бидлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

429

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути