пʼятниця, 30 грудня 2011 05:00

Опалення обходиться втричі дешевше

Закарпатська область стала першою в Україні, що відмовилася від центрального теплопостачання. Це було цьогорічною обіцянкою голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледида.

З обласного бюджету на програму виділили 14 млн грн. Ще 30 млн залучили з міських бюджетів та від спонсорів. За ці гроші встановили індивідуальне опалення бідним родинам та автономне опалення бюджетним закладам. Пересічним закарпатцям "індивідуалка" обійшлася від 3,5 до 18 тис. грн.

— Спочатку вирішили, що перейдемо на газове опалення квартири, — розповідає Аніта Софілканич із Ужгорода. — Для цього треба було заплатити за нові труби, які міняли по всьому будинку, газовий котел, документи. Знайомий майстер нарахував, що все обійдеться у 16-18 тисяч. Сімейний бюджет виявився для цього тугуватий. Ми порадилися з домашніми й зійшлися на електричному опаленні. За електробойлер та всі роботи заплатили 4 тисячі. Тепер утричі менше платимо за тепло й гарячу воду.

Завдяки нововведенню міські бюджети заощаджуватимуть на теплі 340 млн грн щороку, підрахували в облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Опалення обходиться втричі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути