Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 00:35

Онуфрій відмовився говорити з представниками Вселенського патріархату

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився зустрічатися з представниками Вселенського патріархату. Архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон приїхали, щоб допомогти з організа­цією Собору, на якому проголосять створення Української помісної православної церкви та оберуть її керівника.

— Представники Константинополя, які прибули в Україну з певним завданням, діють тут антиканонічно, — каже митрополит Бориспільський та Броварський УПЦ МП Антоній. — Тому митрополит Онуфрій категорично відмовився їх приймати.

— Екзархи хочуть зустрітися з предстоятелями всіх трьох православних церков (в Україні є Автокефальна православна церква, Київського і Московського патріархатів. — ГПУ), — говорить релігієзнавець Андрій Юраш, 49 років. — Відмова Онуфрія свідчить, що з Москви йому наказують саботувати створення єдиної помісної церкви. Позиція УПЦ МП не є самостійною. І це принесе шкоду Московському патріархату. Вони свідомо обирають шлях ізоляції. Надання томосу це не зупинить.

Із посланцями говоритимуть інші представники Московського патріархату, прогнозує Андрій Юраш:

— Вони стануть частиною майбутньої помісної церкви. Ті, що відмовляться, залишаться у складі Московського пат­ріархату. Для таких церковників проросійська орієнтація є важливішою за релігійні канони. Вони покажуть свою відданість Москві, яка готова йти навіть на розкол (РПЦ пригрозила розірвати відносини з Константинополем, якщо той надасть автокефалію Українській православній церкві. — ГПУ), аби зберегти свій вплив на Україну.

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що Україна отримає томос:

— Настав час Україні отримати статус автокефалії. Це право української церкви.

Зараз ви читаєте новину «Онуфрій відмовився говорити з представниками Вселенського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути