Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2008 07:07

Онкохворі можуть лишитися без ліків

Національний інститут раку залишився без фінансування. Запаси ліків, зокрема й наркотичних, в цьому закладі практично вичерпані. Причина — відмова президента Академії медичних наук України Олександра Возіанова передати фінансування інститутові.

— Ситуація нагнітається тим, що президент Академії медичних наук не хоче підписувати документ про передачу нам фінансування, — каже директор Національного інституту раку Ігор Щепотін, 51 рік. — Від цього підпису залежить, чи одержать лікування та харчування 560 хворих, у тому числі 40 дітей, та чи отримає своєчасно зарплату півторатисячний персонал закладу. Возіанов ігнорує указ глави держави про реформування онкологічної допомоги й постанову Кабміну, відповідно до якої наш інститут має перейти під підпорядкування Мінздраву.

Процес передачі почався після ухвалення держбюджету на цей рік. У ньому окремою статтею прописане фінансування АМН, у підпорядкуванні якої перебував Інститут онкології. На базі останнього створили Інститут раку.

Зараз ви читаєте новину «Онкохворі можуть лишитися без ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути