вівторок, 18 вересня 2012 06:15

Олександрі Поповій прооперували щелепу

19-річній Олександрі Поповій із Миколаєва, яка 41 добу пробула в комі, бо її побив 22-річний Олександр Косінов, зробили операцію на щелепі. Через три тижні знімуть пластини, й дівчина щодня працюватиме з логопедом, аби відновити вимову.

— Операция прошла очень хорошо. Мы надеемся, что она будет последней, а после — только реабилитация, — розповідає телефоном мати потерпілої 47-річна Алла Гудзь. — Через пластини в щелепі Саша не може говорити та їсти сама. Бульйонами і молоком годуємо через трубочку. А спочатку нічого не могла ковтнути через біль. Схудла до 40 кілограмів.

За останній місяць Олександра почала вчитися ходити. До операції могла зробити чотири-п'ять кроків.

— Донька зараз дуже ослабла, тому лежить. Але всі, хто бачив нас місяць тому, кажуть, у неї великий прогрес. Сподіваємося, до кінця року Саша ходитиме сама. Але для повної реабілітації треба два-три роки. Вона і згадує багато чого, але це в основному поки що дитинство та шкільні друзі. Говорить теж чіткіше, її почали розуміти інші. І пише краще, а то раніше були самі каракулі. Почала навіть жартувати, чого ніколи не робила й до травми. Перед операцією каже: "Все, капец, буду теперь красивая".

Везти дочку на реабілітацію за кордон мати не планує, оскільки вважає українських медиків нічим не гірших за іноземних. Лікування їй оплачує фонд мільярдера Ріната Ахметова. Один день обходиться в 1 тис. грн.

Олександру Попову непритомною знайшли 10 березня. Із Олександром Косіновим не була знайомою. Він того дня посварився з дружиною, а злість зігнав на Олександрі в парку. До лікарні її привезли голою. Діагностували тяжку черепно-мозкову травму з набряком мозку, розрив легені, переломи кісток носа, щелепи, грудей і ребер.

У понеділок Олександру Косінову суд виніс вирок — 12 років ув'язнення. Крім цього, має відшкодувати 100 тис. грн моральної компенсації сім'ї Попових, окремо — 9,361 грн матеріальний збиток лікарні й матері потерпілої — 9,182 грн.

Зараз ви читаєте новину «Олександрі Поповій прооперували щелепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути