Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2009 21:12

Олександр Омельченко збив на смерть пішохода

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Олександр Омельченко був мером Києва з 1999-го по 2006 рік
Олександр Омельченко був мером Києва з 1999-го по 2006 рік

У середу ввечері народний депутат, колишній столичний міський голова Олександр Омельченко, 71 рік, збив джипом на смерть 48-річного Олександра Карпинського.

Аварія сталася о 21.20 на Столичному шосе в межах міста, біля виїзду із села Чапаєвка. Екс-мер їхав у Київ із боку Кончі-Заспи, де має дачу. Кермував позашляховиком "Міцубісі Паджеро". Пішохода збив біля зупинки громадського транспорту "Віта-2".

Чоловік переходив дорогу по "зебрі", нерегульованому пішоходному переході, зі слів свідків.

— Його відкинуло метрів на 30 після удару машиною, — згадує 50-річна Світлана з Чапаєвки. — На переході лишилася шапка й пакет із продуктами, а черевики розлетілися. Потім наїхало машин 20 міліції, даїшників, Служби безпеки України. Оточили все, але дорогу не перекрили.

Олександр Омельченко поводився спокійно. Але з авто не виходив, хоч як його просили місцеві жителі, каже Світлана.

Нардеп перебував на місці до завершення оформлення матеріалів і пройшов медекспертизу. Вона засвідчила, що Омельченко був тверезим. У наданому ДАІ поясненні він написав, що їхав у другій смузі зі швидкістю близько 70 км/год. Чоловік перед машиною з"явився несподівано, з-за потоку зустрічного транспорту, і переходив дорогу у невстановленому для цього місці, десь за 40 м від переходу. Такі ж покази надав один зі свідків.

Неподалік пішохідного переходу стоїть знак обмеження швидкості — 80 км/год. Але машини їздять у цьому місці переважно "під сотню", запевняють місцеві.

— Три роки тому Саша приїхав у Київ з Олександрії Кіровоградської області, бо там позакривалися шахти, — розповідає про загиблого 46-річна Світлана Китюшева. З нею Карпинський жив у цивільному шлюбі останні 10 років. — Працював прорабом у будівельній компанії. Вони зводили для багатіїв котеджі в Кончі-Заспі. У Саші від першої дружини була донька. Півтора року тому вона померла 26-річною, від туберкульозу. Є ще психічно хворий син. Саша єдиний заробляв гроші, бо я — на третій групі інвалідності.

Народний депутат Олесь Доній сидить поруч з Омельченком у сесійній залі Верховної Ради. Каже, що на позачергове її засідання вчора Олександр Олександрович не прийшов. Його помічники на телефонні дзвінки не відповідали.

Шість років тому, 3 листопада 2003-го, нинішній мер Києва, а тоді народний депутат Леонід Черновецький збив на смерть на 25-му кілометрі тієї ж самої дороги 20-річного жителя Полтавщини. Наступного дня міліція повідомила, що правила порушив пішохід.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Омельченко збив на смерть пішохода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути