пʼятниця, 20 вересня 2019 00:10

Олег Сенцов прийшов на виставу про Донбас

Автор: ФОТО НАДАНІ ТЕАТРОМ ”АКТОР”
  Після вистави ”Схід–Захід” політв’язень Олег Сенцов фотографується з трупою театру ”Актор”
Після вистави ”Схід–Захід” політв’язень Олег Сенцов фотографується з трупою театру ”Актор”

Уперше після звільнення з російської в'язниці режи­сер 43-річний Олег Сенцов відвідав театр. 17 вересня прийшов на спектакль "Схід–Захід" режисерки Влади Белозоренко.

Основа постановки — п'ять п'єс, створених підлітками з Рівненської, Донецької, Волинської і Луганської областей. Автори розповідають про проблеми переселенців, жителів зони бойових дій, пишуть про свої страхи, мрії та сподівання.

Проект має на меті пошук потенційних юних драматургів, сприяння соціалізації підлітків і налагодження культурного діалогу між різними регіонами України.

Ролі виконують Римма Зюбіна, Олеся Жураківська, Віталій Ажнов, Аполлінарія Василина, Вікторія Муштей, Олександр Жила, Петро Русанєнко й Олена Олейникова.

Увесь час, доки Олег пере­бував в ув'язненні, на цій виставі театрали виходили на сцену з табличками "Свободу Сенцову". Цього разу ці листки передали йому. Сенцов символічно порвав їх і підкинув у повітря.

— Навіть у Лабитнангах я знав про акції підтримки театру "Актор". Мені надсилали фотографії та листи. Для мене це було дуже важливо. Вдячний усім, хто влаштовував подібне в інших містах. Ви свого домоглися, — каже Олег Сенцов.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов прийшов на виставу про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути